Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachaticko čeká na vyléčení posledního případu covidu

PRACHATICKO – 23/6 2020 - 10:20 – Podle posledních statistik Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích je na Prachaticku jen jeden aktivní případ covidu 19.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Počty evidovaných případů covidu 19 na Prachaticku v posledních týdnech vytrvale klesaly. Nový případ nového respiračního onemocnění, které vyvolala značnou paniku, u nás nebyl zaznamenán už několik týdnů. Momentálně se čeká na negativní testy u posledního nemocného. Hygienici o bližších podrobnostech než o počtech nemocných neinformují.

Celkem se na Prachaticku objevilo 37 případů této respirační infekce, což je nejvíce na sto tisíc obyvatel v Jihočeském kraji. A pět lidí tu s touto infekcí zemřelo. Kolik z nich ale skutečně zemřelo na covid 19 není zřejmé. Hygienici výsledky pitev nezveřejňují a statistiky zpětně neupravují, takže skutečná nebezpečnost tohoto respiračního onemocnění není vůbec známa.

Zajímavá je také statistika počtů testů samoplátců, což jsou hlavně pendleři. Jejich testů bylo v kraji od konce března provedeno přes 4100. Vzhledem k tomu, jak se vyvíjely ceny těchto testů, lze odhadovat, že pendleři v celém kraji museli zaplatit za dojíždění do práce přes osm milionů korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena