Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Jaký bude letošní Vimperský kašpárek? Hlavně pestrý

VIMPERK – 15/6 2020 - 16:11 – Děti ani letos nepřijdou o Vimperského kašpárka. Letní série představení pro děti začne letos ve vimperském parku u Volyňky 28. června.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Na to, jaký letos Vimperský kašpárek bude, nám odpovídal ředitel vimperského městského kulturního střediska Tomáš Jiřička. Na co se mohou děti těšit?
Tak jako každý rok se snažíme o co nejpestřejší skladbu - činohra, loutky, kejklířské představení, prostě široká směsice. Jsou to příběhy, které vychází z klasických pohádek, některé jsou více upraveny a odráží se v nich současná doba, jiné se drží klasického příběhu.

Jak jste vybírali soubory? Měli jste nějaký dramaturgický záměr?
Především jsme hledali soubory a hry, které se dají hrát na venkovní scéně, bez světel a další divadelní techniky. A záměr? Pestrost, aby se děti bavily a samozřejmě aby to bavilo i nás.

Přijedou vimperským už známá divadla nebo nová?
Ano, je to tak, soubory, které se nám v létě představí, už ve Vimperku někdy hrály. Někteří jsou zde pravidelně každým rokem, někteří po několikaleté odmlce. Zahrají jak profesionální divadla, tak amatérská seskupení.

Jak se osvědčuje kašpárek v parku? Je to tam lepší, než bývalo třeba v arkádách?
Pro mne je to neměřitelné. V každém případě je to jiné. Kouzlo zámeckých arkád je nenahraditelné. Na druhou stranu kulisa majestátních stromů v parku je také úžasná - vše má nějaká pro a proti. Asi největším letošním oříškem bylo sehnat občerstvení, což se povedlo. Navíc díky spolupráci s kluky z Mission Vimperk tento prostor městského parku ještě víc ožije kulturním děním.

Jak budou vypadat hygienická opatření na místě?
Díky tomu, že se hraje venku tak nejsou ta opatření tak náročná, navíc každý týden se pravidla a doporučení mění, tak ani nedokážu říci, co a jak bude na konci měsíce.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena