Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Jedna, dva nebo tři? Park se snaží spočítat nová vlčata

ŠUMAVA – 10/6 2020 - 15:54 – Vlčí smečka v návštěvnickém centru parku v Srní se rozrostla. Ve výběhu jsou nové přírůstky. Zatím se ale neví kolik a park se snaží vlčata spočítat.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto www.npsumava.cz  

  

O tom, že se smečka v návštěvnickém centru v Srní rozrostla, informovala správa šumavského národního parku na svém fb profilu 6. června. A od té doby se nová vlčata snaží spočítat, ale kolik jich je, zatím neví. „Někteří návštěvníci hovořili o třech, někteří o dvou. My zatím můžeme potvrdit jedno vlče. Jestli jich je více, nemůžeme ani vyvrátit, ani potvrdit,“ řekl dnes mluvčí správy parku Jan Dvořák.

Návštěvnické centrum v Srní je zaměřeno na šumavské šelmy a jeho součástí je i tříhektarový výběh pro vlky. Středem výběhu se táhne 300 metrů dlouhá dřevěná lávka s pozorovacími přístřešky, ze které mohou návštěvníci vlky pozorovat. Kvůli novým vlčatům správa parku vstup do centra a výběhu omezovat zatím nebude.

Dosud tu žilo čtrnáct vlků. „Základ tvořili dva vlci – takzvaný alfapár, který byl do výběhu umístěn na začátku roku 2015. Nyní je vlků 14, včetně alfa páru - plus nový/é přírůstek/ky. Od roku 2015, kdy Návštěvnické centrum Srní funguje, se nám podařilo jednoho samce umístit chovatelům do Polska,“ vysvětlil Jan Dvořák pro PRACHATICKOnews.cz.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena