Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Kamion pobořil domy, další se převrátil s octem

PRACHATICKO – 5/6 2020 - 16:57 – Policisté a hasiči řešili na Prachaticku včera dvě nehody kamionů s velkými následky. Jeden pobořil dva domy a druhý se převrátil s octem.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR a HZS Jihočeského kraje   

  

První nehoda se stala ve čtvrtek 4. června ve Sklářské ulici v Husinci. Hasiči tu v 5:43 dostali hlášení o převrácení cisterny, která převážela 24 000 litrů octa. „K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Prachatice a následně také ze stanice České Budějovice a podnikové jednotky SŽ České Budějovice, kteří po průzkumu na místě nehody původně ohlášené informace potvrdili s tím, že únik octa z cisterny není masivní,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.



Hasiči cisternu provizorně utěsnili a pak bylo nutné její obsah přečerpat. „Přečerpávání začalo krátce před čtrnáctou hodinou. Po patnácté hodině policisté uzavřeli celou vozovku, aby specializovaná firma mohla cisternu vyprostit zpět na kola. Zasahující hasiči pracovníkům vyprošťovací firmy asistovali, následně po vyproštění – okolo půl šesté navečerní – provedli úklid vozovky,“ dodala Vendula Matějů. Nehoda tak hasiče zaměstnala prakticky na celý den.

Po osmnácté hodině se pak včera stala další nehoda kamionu ve Vlachově Březí. Řidiče vozu značky Man tu zavedla do úzké uličky podle jeho slov navigace. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla, který v místě nerespektoval svislé dopravní značení B1 – Zákaz vjezdu a dále plně nesledoval situaci v silničním provozu, následkem čehož došlo ke střetu návěsu se dvěma domy,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Řidič kamionu podle dechové zkoušky před jízdou nepil, ale způsobil nemalou škodu. Na návěsu ji odhadl na tisíc korun, ale na prvním z domů ji majitel odhadl na dvacet tisíc korun na druhém na 300 000 korun. „Dopravní nehodu vyřešili dopravní policisté na místě blokovou pokutou,“ dodala Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena