Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Mladí výtvarníci na workshopu ovládli enkaustiku

PRACHATICE - 27/5 2020 - 21:57 - V prachatické Komunitní místnosti Na Sadech se dnes, ve středu 27. května, uskutečnil první ze čtyř výtvarných workshopů pro děti.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Tyto tvořivé dílny pro děti od sedmi let pořádá Jihočeské centrum rovných příležitosti z.ú. Workshopy vedou lektorky Dita Čadová a Jitka Volfová. Dnešní první "sezení" ovládla enkaustika, neboli malování horkým voskem. Barvy při něm podle vlastní fantazie nebo vzorů nažehlují mladí výtvarníci speciální žehličkou na pevnější podklad. Výsledek je úžasně dekorativní.

   "My jsme už uspořádali workshop enkaustiky pro seniory. Ale hned poté se nás začali někteří rodiče ptát, kdy bude něco takového také pro děti. Tak jsme sedli a naplánovali tvoření hned ve čtyřech termínech - po malování horkým voskem to bude zajímavá výroba svíček, dále malování na kameny z řeky Blanice a nakonec tvorba látkových květin," řekla nám Hanka Vlasáková, ředitelka Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory a vedoucí jeho pracoviště v Prachaticích. Všechny semináře jsou podle jejích slov zdarma. Jejich přesné termíny najdete na konci tohoto článku.

   V Komunitní místnosti, všestranně vybavené pro všestranně zaměřené lidi, kteří sem průběžně chodí, seděly děti kolem dlouhých stolů a lektorky jim byly nenápadně k ruce dobrou radou. Při našem příchodu měly děti právě vyhlášenou přestávku na svačinu. Ale některé se od tvorby nedokázaly odtrhnout, a tak jsme je pro vás mohli vyfotit. A vůbec - nechcete se k nim příště přidat?

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena