Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zfetovaný s nožem v ruce a příznaky COVID-19 loupil auto

PRACHATICKO – 25/5 2020 – 14:05 – Teprve dvaadvacetiletý muž pod vlivem drog v pátek u Hracholusek donutil majitele auta vydat ho. V ruce přitom měl nůž.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

  V pátek 22. května se na Prachaticku odehrála policejní honička. Policisté hledali pachatele loupeže, která se odehrála po půl čtvrté odpoledne na odstavné ploše u silnice II. třídy číslo 145 u Hracholusek. Loupeže se tu dopustil dvaadvacetiletý muž, když přepadl muže sedícího ve voze Škoda Fabia.

   „S nožem v ruce donutil muže z vozidla vystoupit a uvedeného vozidla se zmocnil. Začal s ním ujíždět směrem na Prachatice. Ke zranění přepadeného nedošlo, a tak mohl zavolat na tísňovou linku o pomoc. Do pátrání po odcizeném vozidle se ihned zapojili prachatičtí a netoličtí policisté,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Honička nakonec trvala jen pár minut. Hlídka netolických policistů mladého muže zadržela u odbočky na obec Žitná a zadržení se obešlo bez zranění. „U zadrženého řidiče byla orientačním testem zjištěna přítomnost omamných a psychotropních látek, proto byl nařízen odběr krve pro účely dalšího zkoumání vlivu návykových látek na jeho jednání,“ dodala mluvčí.

   Zásah ale zkomplikovalo to, že mladý muž vykazoval příznaky respiračního onemocnění. „Zasahující policisté museli přijmout nezbytná bezpečnostní opatření včetně dekontaminace jejich výstroje a výzbroje a také odcizeného vozidla. Výsledek provedeného testu na Covid-19 vyšel u obviněného negativně,“ řekla Martina Joklová.

   Hodnotu ukradeného vozu jeho majitel odhadl na 300 000 korun. Mladý muž už čelí obvinění a dnes ho čekalo jednání u soudu o navržené vazbě. „Za zločin loupeže obviněnému hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ dodala závěrem prachatická policejní mluvčí. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena