Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Muzeum české loutky a cirkusu nabídlo volný vstup

PRACHATICE - 22/5 2020 - 10:10 - Volněji dýchá od začátku tohoto týdne i prachatické Muzeum české loutky a cirkusu. Oslavilo v pondělí 18. května svátek muzeí volným vstupem.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Znovuotevřené zařízení po nejtužší fázi koronavirové krize, jak všichni věříme, navštívilo o pondělním Mezinárodním dni muzeí patnáct lidí. Na rozjezd sezóny to tady není vůbec špatné. Návštěvníci si mohli bez doprovodu a výkladu prohlédnout stálé expozice muzea. Čekalo na ně i nově umístěné panoptikum, a to tak, jak ho mohli vidět lidé v čase jeho putování po českých zemích. Vyznavače cirkusového umění a historie zase potěšily nové cirkusové plakáty.

   V nejvyšším poschodí muzea zatím probíhají přípravy na novou expozici. Bude se jmenovat Račte vstoupit do divadla a o jejím otevření pro návštěvníky bez vernisáže bude kurátorka muzea Hana Patrasová informovat. V pondělí 1. června, na Den dětí, bude mít muzeum loutky a cirkusu také otevřeno a vstup bude rovněž zdarma.

   Až do 16. června platí v prachatickém Muzeu české loutky a cirkusu padesátiprocentní sleva na vstupném. Otevřeno je tu - kromě zmíněných výjimek - od úterý do neděle, od 9:00 do 17:00 hodin. Pozastaveny jsou zatím komentované prohlídky a vzdělávací programy. Letos se bohužel nekoná ze známých koronavirových důvodů ani návštěvníky oblíbená Muzejní noc.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena