Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Restrikce končí a Volary postupně opět ožívají

VOLARY – 19/5 2020 - 18:01 – Také ve Volarech se začínají věci vracet k životu. Na řadě míst ještě platí nějaká omezení, ale lidé se vrací na předzahrádky a do ulic.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

   Čtenáři už opět chodí do volarské knihovny, ale ještě tu platí výpůjční systém s několikadenním cyklem. Čtenáři mohou vracet knihy v pondělí a ve čtvrtek si mohou vyzvednout balíček předem objednaných knih. Lze je objednávat e-mailem a čtenáři, kteří nemají e-mail, si mohou knihy objednat prostřednictvím papírového formuláře, který tu vhodí do schránky.

   Každý čtenář si může půjčit maximálně pět knih a vrácené knihy putují na čtyři dny do karantény. Před knihovnou je důležité dodržovat bezpečnou vzdálenost a mít roušky a uvnitř použít dezinfekci rukou. Všechny stávající výpůjčky i rezervace jsou prodloužené až do 1. června a upomínky nenabíhají.

   Městský hotel Bobík pokračuje ve výdeji jídel takzvaně přes okénko a otevřena je předzahrádka. V pondělním odpoledni konečně přálo počasí a tak domácí i přespolní vyrazili ochutnat volarský rezivý mok. Vedení hotelu pro ně připravilo společně s panem sládkem a personálem nové stylové půllitry, ze kterých pivo opravdu chutná.

   V městské galerii probíhá zajímavá výstava děl z Volarského výtvarného workshopu VWV. Jde o dvacet prací vybraných autorů, kteří se v minulosti zúčastnili této akce. Autoři vytvořili zajímavý mezinárodní projekt vystavujících z České republiky, Německa, Běloruska, Itálie, Moldávie a Rumunska. Poděkování patří autorům, za zapůjčení svých děl, a organizátorům za výborný nápad.

   I ve Volarech jsou lidé rádi, že nouzový stav končí. Roušky ale dál nosí, jak jsme se přesvědčili v ulicích. Roušky jsou stále k dispozici zdarma v infocentru. Pro seniory 65+ tu připravil Jihočeský kraj rouškový balíček v rámci Krajské pomoci zranitelným (KPZ).

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena