Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nezaměstnanost na Prachaticku dál zůstává extrémně nízká

PRACHATICKO – 18/5 2020 - 16:54 – Následky vládních restrikcí Prachaticko v ekonomice v březnu a dubnu nepostihly nijak výrazně. Říká to situace na trhu práce.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Statistiky nezaměstnanosti na Prachaticku přinesly pozitivní hodnoty. Míra registrované nezaměstnanosti se u nás v březnu a dubnu nijak výrazně nezvýšila. Oproti zimě dál klesala, jen jarní pokles související s nástupem sezónních prací není tak výrazný, jako v minulých letech. Dál ale platí, že je na Prachaticku nezaměstnanost extrémně nízká a na práci chybí více než tisíc lidí.

   Před začátkem restrikcí v únoru byla nezaměstnanost na Prachaticku na konci února 2,6 procenta. V březnu pak meziměsíčně klesla o dvě desetiny procenta a v dubnu se naopak o jednu desetinu procenta meziměsíčně zvýšila. Počet lidí v evidenci Úřadu práce se pohybuje na Prachaticku kolem devíti set padesáti a počet volných míst zůstává kolem dvou tisíc.

   I nadále tak pokračuje nedostatek lidí na práci. Loni touto dobou byla tato čísla podobná, jen v dubnu přišel pokles počtu lidí bez práce na zhruba sedm set dvacet. S ukončováním restrikcí má obnovování ekonomiky pokračovat i v dalších týdnech.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena