Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Schwarzenberský kanál ožije nejen plavením až v červenci

NOVÁ PEC, JELENÍ VRCHY - 12. května 2020 - 13:39 - Květnový a červnový program na Schwarzenberském plavebním kanálu se ruší. Kanál ožije až v červenci Hiršperskými slavnostmi.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   "Už 23. plavební sezóna na Schwarzenberském plavebním kanálu měla původně začít nadcházející sobotu 16. května na Jeleních Vrších. Akce na tomto plavebním kanálu jsou součástí hranice překračujícího projektu Setkání s tradicí na Schwarzenberském plavebním kanálu. Jeho nositelem je Libín-S Prachatice, z.s., hlavním partnerem pak rakouská organizace cestovního ruchu Tourismusverband Böhmerwald," uvedl předseda z.s. Libín-S Prachatice a plavební ředitel Hynek Hladík.

   Hlavní důvod k letošním změnám je zřejmý - koronavirová pandemie. Partneři se dohodli, že za současné situace se květnový a červnový program na kanále neuskuteční. "Poprvé se letos bude dřevo po Schwarzenberském plavebním kanálu plavit v sobotu 18. července na Jeleních Vrších. Plavení bude součástí 5. Hiršperských slavností, které připravuje obec Nová Pec nejen pro své občany," oznámil plavební ředitel. A připojil výčet chystaných termínů a programů pro letošní plavební sezónu.

18. 07. 2020, sobota – Jelení Vrchy - Hirschbergen - 5. HIRŠPERSKÉ SLAVNOSTI. Zahájení v 11:30 u Hrbků před stodolou s expozicí KANÁL EXPO. Program připravuje obec Nová Pec. Pod lesovnou ve 14:00 - Setkání s plavením dříví na Schwarzenberském plavebním kanálu.

5. 08. 2020, středa - Schollenbach - SETKÁNÍ S HORNORAKOUSKÝM FOLKLOREM A UKÁZKA PLAVENÍ DŘÍVÍ. Začátek setkání ve 13:45, plavení začne ve 14:30.

16. 08. 2020, neděle - Jelení Vrchy - JELENOVRŠSKÉ SLAVNOSTI. Amfiteátr Jelení Vrchy, začátek ve 13:00 hod. Setkání s folklorem z jižních Čech a Dolních Rakous - Jelení Vrchy, Schwarzenberský plavební kanál na okraji lesa pod lesovnou, začátek ve 14:30. Setkání s plavením dříví na Schwarzenberském plavebním kanálu Jelení Vrchy, před stodolou domu č.p. 13 - KANÁL EXPO, začátek ve 14:45 hod. Setkání s kapelou Libín-S Prachatice, Jelení Vrchy - amfiteátr, začátek v 15:00.

22. 08. 2020, sobota - Rosenauerova kaplička Korunování Panny Marie u Jeleních Vrchů - SETKÁNÍ S TRADICÍ S POUTNÍ MŠÍ SVATOU. Mše u příležitosti 20 let od znovuvysvěcení kapličky.

5. 09. 2020, sobota - VZPOMÍNÁNÍ NA JOSEPHA ROSENAUERA A SETKÁNÍ S PLAVENÍM DŘÍVÍ, u Rosenauerova pomníku na české straně u bavorských hranic, začátek ve 14:00.

19. 09. 2020, sobota - SETKÁNÍ S TRADICÍ - UKONČENÍ 23. NOVODOBÉ PLAVEBNÍ SEZÓNY, na české straně u bavorských hranic u hraničního potoka Ježová (Iglbach), začátek ve 13:00, ukázka plavení dříví, Setkání s folklorem z jižních Čech.

   Podle plavebního ředitele Hynka Hladíka může být program dále upravován z organizačních, finančních či technických důvodů.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena