Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Diecézní novéna za konec covidu-19 zavítá i na Prachaticko

PRACHATICKO - 8. května 2020 - 11:27 – Novéna vedená biskupem Vlastimilem zavítá i na Prachaticko a to k Panně Marii do Chrobol. Sobotní bohoslužba se bude přenášet na web.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Novéna je devítidenní modlitba s bohoslužbou. Novény jsou inspirovány devítidenním modlením apoštolů po ukřižování Ježíše, po kterém přišlo podle Bible seslání Ducha svatého. A nejsou jen římskokatolickou doménou, ale praktikují je i některé protestantské denominace.

V tomto případě ji českobudějovický biskup Vlastimil připravil s modlitbou za ukončení pandemie a vybral pro ni devět poutních míst v diecézi. Novéna začala 4. května na Křemešníku v pelhřimovském vikariátu a v sobotu 9. května bude šestou mší a modlitbou pokračovat z kostela Narození Panny Marie v Chrobolech v našem vikariátu. A to od půl šesté odpoledne.

   Biskup k novéně vydal i pastýřský list. „Právě v této době, kdy koronavirová pandemie ohrožuje zdraví lidí a bude mít nedozírné následky na ekonomiku, sociální vztahy, kulturu i veřejný život, je zasvěcení Neposkvrněnému Srdci Panny Marie mimořádně důležité. Podle Mariina příkladu a jejím prostřednictvím se hlásíme k Bohu, Prameni života a milosti. Jde o akt víry. A právě víru chceme prohlubovat, upevňovat a šířit v tom prostředí, kde žijeme,“ napsal Vlastimil Kročil.

   Přímý přenos nebo záznam z bohoslužby najdete na stránkách biskupství: https://www.bcb.cz/novena-devitidenni-modlitba-za-odvraceni-pandemie-4-12-5-2020/

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena