Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Slavnosti Zlaté stezky byly zrušeny. Budou až za rok!

PRACHATICE - 5. května 2020 - 10:43 – Prachatičtí radní rozhodli o zrušení letošního 30. ročníku Slavností Zlaté stezky. Nepřeloží je přitom na září, ale až na příští rok.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „S politováním oznamujeme, že 30. ročník Slavností Zlaté stezky, který se měl v letošním roce konat v našem městě 26. a 27. června, se z důvodu vládních nařízení omezující počet účastníků na společenských a kulturních akcích v souvislosti s šířením koronaviru neuskuteční,“ informovala dnes Jana Hulešová z kanceláře starosty.

   „Příprava a organizace slavností je náročný proces, na kterém pracuje realizační tým téměř celý rok. Přestože bylo k přípravě slavností vynaloženo mnoho lidského úsilí a energie, je ochrana zdraví nás všech v této době prioritou. Možný není ani přesun slavností na pozdější termín, a to nejen kvůli procesu organizace a zajištění vystupujících, kteří mají již nasmlouvané termíny téměř s ročním nebo i delším předstihem, ale i vzhledem k nejistému vývoji. V zájmu ochrany zdraví nás všech věříme, že občané, návštěvníci i příznivci slavností toto rozhodnutí pochopí,“ uvedl k tomu starosta Martin Malý.

   Radní o zrušení rozhodli už včera, ale veřejnost informovali až dnes dopoledne. Radnice by se zrušením slavností neměla mít žádné větší přímé náklady. Většina vystupujících na slavnostech měla ve smlouvách klauzuli o jejich možném zrušení měsíc před termínem. Vniveč ale přijde práce a administrativní náklady organizačního týmu. Ekonomické dopady tohoto rozhodnutí do finanční situace řady podnikatelů ve městě pak budou také značné. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena