Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperským zbývá už jen den pro nové návrhy do rozpočtu

VIMPERK - 29. dubna 2020 - 12:44 – Už jen do zítřka 30. dubna má vimperská veřejnost možnost přicházet s návrhy do dalšího ročníku participativního rozpočtu.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Vimperští se loni pustili do nultého ročníku participativního rozpočtu a veřejnost o to projevila velký zájem. Jde v něm o to, že zastupitelstvo vyčlení část městského rozpočtu ve prospěch veřejnosti, která si navrhne a rozhodne o tom, co se bude za vyčleněné peníze dělat. „V letošním roce je možné podávat návrhy ve dvou kategoriích. První kategorie malých projektů je limitována výší poskytnuté částky 50 tisíc korun včetně DPH. Druhá kategorie větších projektů má finanční strop 200 tisíc korun včetně DPH,“ řekla Renata Lešková z odboru školství a kultury vimperské radnice.

   Návrhy do letošního ročníku je možné předkládat už jen do konce dubna a to na webu www.tvorimevimperk.cz, kde jsou k tomu vytvořeny i formuláře. „K samotnému návrhu je také nutno přiložit ilustrační obrázek, fotografie nebo lokace místa, kterých se návrh týká. Důležité je rovněž doložit podporu dalších devíti obyvatel prostřednictvím podpisového archu. Důrazně apelujeme na důslednou přípravu návrhů, především jejich nákladové části,“ dodala koordinátorka participativního rozpočtu Renata Lešková.

   Z nultého ročníku participativního rozpočtu vzešlo pět projektů - klidová a relaxační zóna v arboretu, první etapa pivovarských zahrad, doplnění laviček na pěší trasy po městě, revitalizace dětského hřiště na Boubské a lávka přes Křesánovský potok. Odbory radnice, do jejichž působnosti projekty spadají, se do nich pustily už na začátku roku a nyní se na nich intenzivně pracuje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena