Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Přes 7 000 stromů bude nově růst ve vimperských lesích

VIMPERSKO - 28. dubna 2020 - 14:31 - Ve vimperských lesích přibude několik tisícovek stromů. To vše díky projektu Městských lesů Vimperk a strakonického pivovaru Dudák.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA 

  

   Městské lesy Vimperk se v létě o něco více zazelenají. Díky prodejní akci strakonického pivovar Kup si Krále Šumavy a my zasadíme strom, která probíhala od začátku prosince loňského roku do konce března letošního roku, se podařilo vybrat částku 70 591 korun na více než 7 000 sazenic stromů. Suma byla vybrána na vimperské konto Kůrovec i díky strakonickému pivovaru Dudák, který z každé prodané láhve piva s názvem Král Šumavy přispěl na obnovu lesů. „Zájem nás překvapil. Prodej lahvového piva stoupl ve srovnání se stejným obdobím minulého roku o téměř třicet procent,“ řekl ředitel pivovaru Dušan Krankus.

   Projekt byl reakcí na škody ve vimperských lesích způsobené kůrovcem. Postižené lesy by se měly během letošního roku a toho následujícího dočkat postupného vysázení více než 7 000 sazenic stromů. „Peníze chceme Vimperku předat veřejně, ale až pomine koronakrize,“ dodal sládek pivovaru Vlastimil Matej. Sládek také doufá, že Král Šumavy, který je speciálně dodávaný strakonickým pivovarem do Vimperka, bude Vimperákům nadále chutnat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena