Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vyplatí se pendlerům testování v prachatické nemocnici?

PRACHATICKO - 25. dubna 2020 - 8:36 – Prachatická nemocnice bude od pondělí nově testovat i samoplátce z řad pendlerů a lidí, kteří překračují hranice.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Od pondělí začne na hranicích platit nový režim a týká se to i pendlerů. „Občané ČR i cizinci s povolením vstupu na naše území mají od půlnoci 27. dubna dvě možnosti příjezdu do ČR: nástup 14denní karantény nebo předložení potvrzení o absolvování testu vydané lékařem či orgánem ochrany veřejného zdraví potvrzující, že u nich byl proveden test na přítomnost COVID-19 s negativním výsledkem. Test nesmí být starší než čtyři dny a zajišťuje si ho osoba sama na vlastní náklady,“ uvedla mluvčí ministerstva vnitra Klára Dlubalová.

   Prachatická nemocnice v této souvislosti přišla s nabídkou testování pro samoplátce. Test bude stát 2600 korun. Objednávat se mohou pendeleří pouze telefonicky a platit budou pouze přesnou částku v hotovosti. Problémem pro některé z nich ale bude zřejmě cena. Test by měl platit dva týdny a měsíčně tak bude třeba minimálně dvou testů, což překročí částku pět tisíc korun. Řadě pendlerů se to nemusí vyplatit, zejména pokud mají v Německu nebo Rakousku zkrácený úvazek.

   Na vině přitom není nemocnice, protože vláda rozhodla, že tyto testy nebudou hradit pojišťovny. Další možnost testování je ve strakonické nemocnici, tam je ale test levnější jen o sto korun. Podrobností o vládním rozhodnutí najdete na odkazu: https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=22239079&doctype=ART&#Aktuality

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena