Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Část prachatické ulice Za Baštou dostala nové obrubníky

PRACHATICE - 24. dubna 2020 - 8:18 - Kromě nemalých starostí o zdraví trápí obyvatele Prachatic někdy také zdánlivě všední věci. V ulici Za Baštou to byla rozježděná část krajnice.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: VÁCLAV SOSNA 

  

   Byla, ale už není. Ale vezměme to popořádku.

   Letos 20. února napsal jeden z obyvatelů ulice, Václav Sosna, na prachatickou radnici dopis a přiložil k němu fotografii. Šlo o vyřešení problému s krajnicí v ulici Za Baštou. "Cesta nemá zpevněný kraj a z důvodu provozu se stále více rozjíždí a zemina je na vozovce! Je možné tuto situaci vyřešit?", stálo v dopise.

   Dopis nezůstal bez odpovědi. S poděkováním za zaslaný podnět vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb prachatické radnice Luboš Kvasnička 24. února pisateli sdělil, že krajnice v této ulici "...bude zpevněna instalací silničních obrubníků tak, aby nedocházelo k najíždění na trávník a jeho dalšímu rozjíždění. Provedení prací bylo konzultováno s odbornou firmou a práce byly u ní objednány. Práce na úpravě krajnice budou zahájeny oslovenou firmou v co nejbližším termínu v závislosti na klimatických podmínkách, předpokládáme v měsíci březnu."

   Tak se také stalo. Dnes je krajnice v ulici Za Baštou zpevněná. Obyvatelé děkují. Banalita? Jen zdánlivá...

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena