Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  U volarského sběrného dvora se tvořily po otevření kolony

VOLARY - 23. dubna 2020 - 11:13 – Volarský sběrný dvůr potvrdil po karanténě, jak je potřebný. Po znovuotevření se totiž setkal s velkým zájmem o své služby.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

   Hned od začátku omezené pracovní doby zde byl o zbavení se přebytečných věcí z domácností velký zájem. Od prvního dne až do soboty se před vraty často tvořila kolona vozidel. Tu regulovali prakticky až do soboty asistenti prevence kriminality, tak, aby byla dodržena pravidla a vzdálenosti mezi lidmi.

   V sobotu zde pak zaznamenali nápor, jaký nepamatují. Díky asistentům prevence kriminality tu naštěstí nedošlo k žádnému konfliktu - řekl nám Václav Pelech, který je zde vedoucím. Situaci tu byl zkontrolovat i starosta Vít Pavlík. Nyní už je zde situace klidnější a provoz běží plynule.

   Nakládání s odpadem v době stavu nouze a karantény má svá zvláštní pravidla, protože i odpad může být zdrojem přenosu infekce. Dbejte proto na maximální míru ochrany a osobní hygienu i při nakládání s odpady. Použité roušky, rukavice a kapesníčky ukládejte do plastového pytle. Ten odkládejte uzavřený do směsného komunálního odpadu. V žádném případě je nedávejte do tříděného sběru. Žádné odpady neodkládejte mimo kontejnery a popelnice.

Současná otevírací doba volarského sběrného dvora:
Pondělí 8-11
Úterý 15-17
Středa 8-11
Čtvrtek 13-15
Pátek zavřeno
Sobota 9-11
Neděle zavřeno

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena