Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Mecenáš daroval nemocnici půl milionu na plicní ventilátor

PRACHATICKO - 22. dubna 2020 - 13:51 – Mecenáš, který si nepřál zveřejnit své jméno, daroval prachatické nemocnici půl milionu korun na ventilátor, který pomůže i s covidem-19.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytla Nemocnice Prachatice

  

   Prachatická nemocnice koupila od plzeňské firmy Cheirón nový plicní ventilátor SV300 s takzvanou kapnografií, při které se měří tenze C02 ve vydechovaném vzduchu. Stál jí půl milionu korun a už dva dny ho má k dispozici zaškolený personál na JIRP. Nemocnice nákup toho přístroje plánovala až na příští rok a letos ho mohla nečekaně pořídit díky daru mecenáše, který chtěl nemocnici pomoct s léčbou nového respiračního onemocnění covid-19.

   „Ventilátor SV 300 přináší rozšířené režimy ventilace a ideálně se hodí pro použití v prostředí jednotky intenzivní a resuscitační péče, jak nyní v době pandemie koronaviru, tak i pro ostatní diagnózy a pacienty. Má intuitivní jednoduché uživatelské rozhraní, které zlepšuje klinické pracovní postupy. Jeho adaptabilní uživatelské funkce splňují současné potřeby pro různá klinická prostředí,“ vysvětlil předseda představenstva prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

   Podobně velké dary dostává prachatická nemocnice spíše zřídka a spíše jednou za několik let. Letos kromě nečekaného daru na nákup plicního ventilátoru dostala také větší finanční dar od jedné energetické společnosti také v souvislosti s korovirovou nákazou.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena