Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice se rozrůstají o tři nové ulice Pod Cvrčkovem

PRACHATICE - 22. dubna 2020 - 10:22 – Prachatice mají tři nové ulice v lokalitě Pod Cvrčkovem. Zatím v nich je obývaný jen jeden dům a dostaly názvy podle stromů.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Prachatická lokalita Pod Cvrčkovem je dlouhodobě určena územním plánem k zastavění rodinnými domy. Místo jich tu je pro stovky v oblasti od střelnice až k zahrádkářské kolonii nad základní školou Zlatá stezka. Město má zpracovanou architektonickou studii na celou oblast, ale zatím tu domy rostou spíše postupně a spíše živelně podle zájmu.

   Základní technické vybavení tu buduje prachatická firma Tribase Arch a ta zastupitelstvo města letos požádala o pojmenování tří nových ulic, které zde vznikají. V jedné z nich už bydlí jeden majitel domu, který už byl zkolaudován. „Člověk, který tam bydlí, na to pojmenování čeká. Udělali jsme u něj zatím konsensus – přidělili jsme mu dočasně číslo popisné bez ulice,“ řekl zastupitelům vedoucí odboru vnitřních věcí radnice Zdeněk Filip, který návrh na pojmenování nových ulic předkládal.

    Město v minulosti mívalo na pojmenování nových ulic názvoslovnou komisi. Ta už sice nefunguje, ale vedení města k pojmenování udělalo alespoň pracovní skupinu, ve které měli hlavní slovo znalci místní historie, kteří v komisi dříve působili, Antonín Mager a Pavel Fencl. A ti doporučili, aby se nové ulice v této lokalitě jmenovaly podle stromů, podobně jako ostatní ulice Pod Cvrčkovem.

   Nové ulice proto nakonec dostaly názvy Jasanová, Jedlová a Jilmová a nachází se v lokalitě pod Dubovým vrchem. Zatím jsou hlavně na mapě a už je možné je najít i na portálu mapy.cz, ale zastavěné většinou zatím ještě nejsou.

Zdroj: mapy.cz

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena