Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Charita vypsala sbírku na pomoc seniorům Prachaticka

PRACHATICKO - 21. dubna 2020 - 17:36 – Vimperská oblastní charita vypsala sbírku na nákup ochranných prostředků pro pracovníky, kteří se starají v době koronaviru o seniory.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Oblastní charita Vimperk vypsala sbírku prostřednictvím známého portálu darujme.cz, jehož prostřednictvím loni probíhala třeba i sbírka pro prachatický hospic, kterou vypsala studentka Tereza Novotná. Peníze poslané přes platební brány portálu jdou rovnou na účet vimperské oblastní charity. „Výtěžek sbírky bude věnován na nákup ochranných prostředků pro pracovníky pečující o seniory v době pandemie koronaviru a na dofinancování sociálních služeb, které se octnou v ohrožení v důsledku pandemie koronaviru,“ vysvětlil projektový manažer Oblastní charity Vimperk Petr Malík.

   Odkaz sbírky: https://www.darujme.cz/projekt/1202948

   Oblastní charita Vimperk je jediná organizace, která poskytuje na území celého okresu Prachatice pečovatelskou službu přibližně 500 seniorům a prostřednictvím domácí péče poskytuje zdravotní péči 400 pacientům v domácnostech. Kromě terénních služeb pečuje vimperská charita v domově pro seniory v Pravětíně o 36 klientů, z nichž velká část je zcela imobilní a má problémy s orientací z důvodu různých typů demence.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena