Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na dny vědy a techniky dorazí ve Vimperku i Jiří Grygar

VIMPERK – 10. listopadu 2019 – 14:20 – Vimperk bude žít od pondělí do soboty Dny vědy a techniky. Připravil je nový místní spolek a dorazí na ně i známý český astrofyzik.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Dny vědy a techniky nabídnou ve Vimperku bohatý program hlavně pro žáky škol, ale také pro veřejnost. Jejich pořadatelem je nový spolek VIM.Perk, který si dal do vínku podporu technického vzdělávání a tvoří ho místní firmy. „Jako moderní firmy jsme se rozhodly vrátit část příjmů do rozvoje technického vzdělávání v našem městě," říká Petr Samek za zakládající členy a partnery spolku Sport Soft, STYRAX, Virtul Training a Rohde&Schwarz Závod Vimperk. Spolek také připravuje od ledna příštího roku kroužek programování a pořádá hodiny kodu na školách.

   Veřejnost se může těšit hlavně na přednášky o zajímavých technických událostech, jako bylo třeba první přistání člověka na Měsíci. „Letos je to padesát let, kdy člověk poprvé stanul na Měsíci. O letu na Měsíc bude hovořit Milan Halousek v přednášce pro veřejnost v úterý 12. listopadu od osmnácti hodin v Kavárně ve Skále,“ řekl Petr Samek. „Dny vědy a techniky budou zakončeny přednáškou pro veřejnost českého astronoma a astrofyzika a popularizátora vědy v oblasti astronomie Jiřího Grygara. Sobotní odpoledne se ponese na téma: jsme ve vesmíru sami? Odpověď získáte 16. listopadu v sedmnáct hodin v Cihelně ve Vimperku,“ dodal. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena