Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nemocnice obnoví do konce dubna plánovaný provoz

PRACHATICKO - 17. dubna 2020 - 20:44 – Prachatická nemocnice se vrátí do konce dubna k plánovanému provozu. A to v souladu s doporučením ministra zdravotnictví.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „Do konce dubna postupně obnoví všechny jihočeské nemocnice plánovaný provoz v rozsahu hospitalizací, operací, výkonů a vyšetření. Zároveň bude i nadále ve všech nemocnicích probíhat činnost odběrových a třídících COVID center,“ vysvětlil ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

   U pacientů s vysokým rizikem onemocnění COVID-19 může být, pokud to zdravotní stav umožní, péče nadále individuálně odkládána. Rozhodovat o tom budou primáři. Pacienti, jejichž plánované hospitalizace, operace, výkony a vyšetření byly zrušeny, budou informováni o novém termínu telefonicky, SMS, emailem či písemně. V případě, že pacient ze strany nemocnice neobdrží patřičnou informaci, má sám telefonicky kontaktovat příslušné oddělení.

   Konkrétní způsob obnovy provozu budou jednotlivé nemocnice komunikovat prostřednictvím svých webových stránek. „Rozběh pozastavené péče bude pozvolný a postupný. Něco začne již v týdnu od 20. dubna, další část péče začne v týdnu od 27. dubna a do plného provozu bychom se měli dostat od pondělí 4. května,“ upřesnil Michal Čarvaš. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena