Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  O slavnostech se rozhodne na konci dubna, asi nebudou

PRACHATICE – 15. dubna 2020 - 14:41 – Na konci dubna se na prachatické radnici bude řešit, jestli budou odloženy letošní Slavnosti Zlaté stezky a na kdy.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Roli hlavního organizátora Slavností Zlaté stezky na radnici plní odbor kultury školství a cestovního ruchu. Jeho vedení se sejde s vedením města 30. dubna a rozhodnou, zda se budou letos slavnosti konat. Vládní vyjádření a plány uvolňování restrikcí s velkými akcemi v létě zatím nepočítají a na slavnosti chodí až deset tisíc lidí a jejich rozpočet překračuje dva miliony korun.

   „Budeme diskutovat, zda slavnosti ano, či ne. Osobně na schůzku půjdu s návrhem, aby jubilejní ročník slavností byl vinou koronavirové krize odložen. Podle mně na příští rok, ale to až po jednání,“ uvedla dnes pro PRACHATICKOnews.cz vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková.

   Městu by přitom neměla vzniknout žádná ztráta. Ve smlouvách s umělci a dodavateli má klauzuli o možném zrušení akce měsíc před jejím konáním. „Letošní ročník byl postavený na hostech ze zahraničních partnerských měst. Měla dorazit nejpočetnější skupina italských praporečníků, také jsme měli potvrzené bubeníky ze Švýcarska. Programově jsme měli posílenou historickou část, řemesla, divadla, žebrácké uličky,“ dodala Jiřina Dolejšková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena