Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Neznámému zloději a vandalovi hrozí výjimečně vyšší tresty

PRACHATICE - 25. března 2020 - 9:37 - Vandala ani zloděje minulý týden v Prachaticích nouzový stav neodradil. Výsledkem je rozbité zadní okno a poškozený lak.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Prachatičtí policisté aktuálně pátrají po vandalovi a zloději. První z obou neznámých provinilců poškodil osobní auto Audi A4 zaparkované na Náměstí Přátelství minulý týden ze čtvrtka na pátek. „Vandal poškodil po celém obvodu lak tohoto vozidla, čímž jeho majiteli způsobil škodu za bezmála 40 000 korun,“ upřesnila prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Druhý provinilý se během uplynulého víkendu vloupal do osobního auta, které bylo zaparkované v Primátorské ulici v Prachaticích. „Následně z vozidla odcizil ze středového panelu přístrojové desky autorádio značky Pionýr, dále z kufru vozidla odcizil dva kusy autolékárniček a textilní brašnu s nářadím,“ řekla Martina Joklová. Pachatel, který dále rozbil levé zadní okno auta, majiteli způsobil škodu za 6 000 korun.

   Neznámým pachatelům hrozí vyšší tresty než obvykle. „Vzhledem k tomu, že se pachatelé uvedeného jednání dopustili v době nouzového stavu, vyhlášeného usnesením vlády České republiky č. 194 ze dne 12. 3. 2020, hrozí jím v případě dopadení také vyšší trestní sazba, a to od dvou do osmi let,“ dodala prachatická policejní mluvčí. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena