Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. (www.mzcr.cz)   Počet nakažených na Prachaticku se držel na sedmi lidech

PRACHATICKO - 23. března 2020 - 9:49 – K nedělní osmnácté hodině mělo nové respirační onemocnění potvrzeno na Prachaticku sedm lidí. Ze soboty na neděli žádný nepřibyl.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Počty potvrzených případů na jihu Čech zveřejňuje pravidelně krajská hygienická stanice. K nedělní osmnácté hodině uvedla, že žádný nový případ nezaznamenala. V Jihočeském kraji je pouze třicet potvrzených případů a z toho sedm na Prachaticku.

   „Analýza tří desítek onemocnění COVID-19 podle věkových skupin ukázala, že většina nemocných v Jihočeském kraji, celkem 28, je v produktivním věku od 20 do 65 let. Jeden nemocný je z věkové skupiny 10 - 14 let a jeden 65 - 74 let. Z epidemiologického hlediska je důležité, že poslední nové případy registrujeme u osob, které jsme již umístili do karantény a nemohly tedy onemocnění dál šířit,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

   Třicítku nemocných na jihu Čech tvoří 17 žen a 13 mužů. Deset nemocných pochází ze Strakonicka, sedm z Českobudějovicka, sedm z Prachaticka, čtyři z Českokrumlovska a dva z Táborska. Písecko a Jindřichohradecko zatím vykazují nulu.

   „Onemocnění, evidovaná v Jihočeském kraji, jsou buď importovaná, tedy vzniklá po návratu osob ze zahraničí, nebo se jedná o onemocnění osob pracujících v zahraničí či o kontakty s již evidovaným pozitivním případem onemocnění. Vzhledem k tomu, že přibývá onemocnění kontaktních, to je vzniklých úzkým mezilidským přenosem, je důležité dodržovat hygienické zásady a respektovat nařizovaná opatření tak, aby se zamezilo dalšímu šíření,“ konstatovala jihočeská epidemioložka Jitka Luňáčková.

   Ucelený a pravidelně aktualizovaný přehled o vývoji nákazy COVID - 19 v České republice lze nalézt na webových stránkách:

   https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena