Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická nemocnice zavádí nová pravidla pro vstup

PRACHATICE - 13. března 2020 - 11:25 - S účinností od 13. 3. 2020 omezuje Nemocnice Prachatice vstup pro veřejnost do nemocnice pouze hlavním vchodem.

      

   Text: NEMOCNICE PRACHATICE, a. s. 

  

   A to ve všední dny od 15,30 hod a po celý víkend a svátky. Prosíme pacienty i návštěvy, aby používali hlavní vchod do nemocnice, kde přes videotelefon nahlásí recepční důvod návštěvy nebo své obtíže. V případě, že uvedou respirační problémy či pobyt v zemích zasažených koronavirem za posledních 14 dní, budou se dále řádit pokyny ošetřujícího personálu.

   Takto označení „rizikoví pacienti“ dostanou roušku a budou odvedeni do speciálně upravené ambulance, která bude sloužit právě pro tyto pacienty, u kterých bude podezření na nákazu tímto virem. Zde vyčkají na personál nemocnice, který k nim bude přistupovat v osobních ochranných pomůckách.

   Chceme tímto postupem ochránit ostatní ambulance, návštěvníky nemocnice, pacienty i personál, aby s těmito „rizikovými“ pacienty nepřišli do kontaktu. Pravidelné odborné ambulance i plánovaná operativa zatím v naší nemocnici pokračuje bez omezení. Prosíme pacienty, aby si během své návštěvy nemocnice desinfikovali ruce pomocí nainstalovaných dávkovačů desinfekce.

   S ohledem na doporučení KHS žádáme pacienty, kteří mají projevy respirační infekce (teplota, kašel, dušnost) či se vyskytovali v oblastech výskytu koronaviru, aby telefonicky kontaktovali svého praktického lékaře. V jeho mimopracovní dobu pak kontaktujte Infekční oddělení Nemocnice České Budějovice (tel. 387 874 656) nebo Protiepidemiologické pracoviště KHS v Českých Budějovicích (tel. 387 712 210 nebo 387 712 320). Zde rozhodnou o příslušných opatřeních, karanténě a případně jim mobilní tým přijede udělat test k nim domů.

   Děkujeme všem za ohleduplnost a respektování těchto pravidel.

   Michal Čarvaš, předseda představenstva Nemocnice Prachatice a.s.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena