Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Čtenáři se mohou těšit na lehce upravenou verzi knihy Skláři

PRACHATICKO – 10. března 2020 - 11:26 - Ve strakonickém pivovaru Dudák pokřtili nedávno knihu Karla Klostermanna. Křest a vydání knihy organizoval spolek Karla Klostermanna.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Spolek Karel Klostermann - spisovatel Šumavy se po několika letech rozhodl obnovit svou vydavatelskou činnost, naplánoval novou edici a jako první představil právě knihu s názvem Skláři. Naplánovanou edici věnuje spolek právě spisovateli Karlu Klostermannovi, který psal výhradně díla související se Šumavou.

   Kniha Skláři, které je generálním partnerem Městský pivovar Dudák, byla lehce upravena tak, aby byl text zajímavý i pro dnešní čtenáře. Román, který se naposledy na trhu objevil v roce 2015 a byl vykoupen, se nyní bude tisknout na recyklovaném papíře.

Obálka knihy.

   „První odezvy od lidí z oboru, za které se my sami nepokládáme, jsou pochvalné, což mě těší. Kladné ohlasy mají jak zajímavé barevné celostránkové ilustrované koláže mladé šumavanky Zuzany Jandové. Vyzvalo nás několik lokálních knihkupců s šumavskou litaraturou, zda bychom nechtěli navázat na předchozí vydavatelskou činnost,“ sdělil Petr Kuncl ze spolku Karel Klostermann spisovatel Šumavy.

   Román Skláři, pokřtěný polotmavým pivem Klostermann, se nyní prodává v pivovaru. „Jedná se o ruční práci a od toho se odvíjí i cena. Rozhodně se ale bude jednat o luxusní suvenýr pro všechny milovníky Šumavy,“ uvedl ředitel pivovaru Dušan Krankus. „Půjde o ucelenou ediční řadu knih Karla Klostermanna. Každá kniha bude mít svoji barvu, ale jednotný design tak, aby byly čtenáři snadno identifikovatelné,“ řekl Petr Kuncl.

   Kniha není první spoluprácí spolku a pivovaru. „Není to první spolupráce s tímto šumavský spolkem. Společně již jsme vytvořili originální lavičku, která již slouží turistům ve Zhůří na Šumavě. Umístění další lavičky plánujeme i letos,“ dodal Dušan Krankus.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena