Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Džemy a marmelády z pošumaví získaly hned několik cen

PRACHATICE - 7. března 2020 - 19:43 - Producentka marmelád Jozefína Růžičková se svými výrobky zazářila v gastronomické soutěži v Itálii. Odvezla si z ní šest medailí.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto poskytla průvodkyně Prachatic Pavla Zelenková 

  

   Výroba marmelád a džemů prachatické Jozefíny Růžičkové se slovenskými kořeny s firmou Rose Garden má pozitivní ohlasy i ve světě. To dokazuje i šest obdržených medailí v prvním ročníku gastronomické soutěže I.T.A 2020 konané v Itálii. „Pro mě jsou medaile garancí toho, že když mé džemy koupí někdo jako dárek, sáhne na jistotu. Lidé často chtějí, aby výrobek, který kupují, takový punc měl. Samozřejmě, je to i o prestiži a srovnání výrobků v rámci kategorie, hlavně ale chci, aby mé marmelády chutnaly lidem, kteří jsou koncovými zákazníky,“ řekla Jozefína Růžičková.

Na soutěž I.T.A pořádanou italským městem Brescia se přihlásilo třicet jedna států s šesti sty výrobky. Ty byly ochutnávány porotou, která se skládala z předních kuchařů, sommeliérů, pekařů nebo novinářů. „Soutěž je inspirována opravdovou vášní k jídlu a pití a klade si za cíl vybrat, podpořit a propagovat práci těch nejlepších originálních řemeslných výrobců a farmářů z celého světa,“ vysvětlili organizátoři soutěže.

   Výrobkyně marmelád a džemů a zároveň manažerka své firmy, která v Itálii získala pět bronzových medailí a jednu stříbrnou za džem z červeného pomeranče se šípkem, se však na předávání cen nedostavila. Slavnostní večeře Cena degustazione I.T.A. 2020, která se konala 30. ledna, začaly totiž firmě Rose Garden přípravy na World’s Original Marmalade Awards. Tato anglická soutěž připomíná mistrovství světa v oboru citrusových marmelád a Firma Rose Garden je jejím pravidelným účastníkem.

   V anglické soutěži se letos manažerka, tvůrkyně a obchodnice Jozefína Růžičková chystá obhájit devatenáct medailí z loňského roku. Touto dobou už soutěžní vzorky dorazily na soutěžní místo anglického hrabství Dalemain. Výsledky soutěže by měly být známy v polovině března.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena