Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Lucie Rambousková ukázala svému městu i norské Lofoty

VOLARY – 14. února 2020 – 18:00 – Fotografka Lucie Rambousková, která žije ve Volarech, připravila pro své město po delší době další videoprojekci fotografií z Norska a Šumavy.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

   Velmi pěkně zaplněný společenský sál volarské radnice místními i návštěvníky přilákalo kouzlo fotografií. Všichni se na úvod dozvěděli, že souostroví Lofoty patří k turisticky nejhezčím místům země fjordů a chladu, tedy severního Norska. Většinu návštěvníku sem vábí především drsné klima s krásnou a čistou krajinou.

   "Připrav se na to, že jsou to hory, jako Tatry, které lezou z moře,“ dostávala fotografka rady od zkušených kolegů. A fotografie skutečně ukázaly modré moře s různými odstíny a odrazy právě oněch hor, které jsou hlavně strmé, a je náročné na ně lézt. Rybolov a sušení tresek, zátoky, vesnice s typicky červenými domy a krátký den - to jsou další hlavní atributy tohoto místa.

   Druhá část besedy patřila tajemné Šumavě. „Miluji to nejhorší počasí, jaké na Šumavě je,“ řekla autorka na úvod a fotografiemi to doložila. Mlha, jinovatka, námraza, inverze, výšky, od úpatí k vrcholům, tajemné průsvity slunce... To vše ukázala na krásných fotografiích, které v závěru publikum ocenilo potleskem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena