Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Provoz na tratích a dodávky elektřiny jsou téměř obnoveny

PRACHATICKO – 11. února 2020 – 18:27 – Po orkánu Sabine už se firmě GW Train Regio podařilo obnovit provoz na svých tratích. I většina poruch na vedení elektřiny už je opravena.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Firma GW Train Regio obnovila provoz na trati z Čičenic do Nového Údolí přes Prachatice a Volary. Podařilo se jí to dnes kolem čtrnácté hodiny. Omezení dál platí na tratích ze Strakonic do Volar a z Českých Budějovic do Černého Kříže. Na uzavřených úsecích z Vimperka do Volar a z Kájova do Volar tu tento dopravce ale nasadil náhradní autobusovou dopravu.

   E.onu se podařilo od včera do dnešního odpoledne snížit počet domácností bez proudu na polovinu v celém kraji. Stále ale řešil problémy s dodávkami pro 4 400 domácností. „Práce v terénu pokračují a většina poruch by měla být do večera odstraněna,“ řekla mluvčí E.onu Božena Herodesová.

   Počet zásahů hasičů přitom dnes velmi výrazně poklesl. Včera jich zaznamenali na Prachaticku bezmála 120 a dnes do jedenácti hodin dopoledne jich hlásili jen pět a do patnácté hodiny jen devět.

   Policie také dnes upřesnila informace k nehodě na silnici z Prachatic na Libínské Sedlo, při které spadl strom na dvě auta. Původní informace mluvila včera jen o vozidle Audi, ale dnešní informace mluví i o voze Škoda. Řidička Audi utrpěla zranění na ruce. Škoda na vozech je 120 000 korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena