Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V Neumannce mluvili Prachatičtí se sdružením Živé Prachatice

PRACHATICE - 8. února 2020 – 15:40 - Ve středu si v Neumannce mohli Prachatičtí pohovořit s opozičním sdružením Živé Prachatice. Sešlost se konala podruhé.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

   Celkově druhou besedu O městě společně uspořádali v Neumannce zástupci prachatického opozičního sdružení Živé Prachatice. Sdružení ve středu večer pozvalo občany Prachatic, aby se něco dozvěděli a zároveň se zeptali na problémy a plány města i Živých Prachatic. "Jsme rádi, že se našlo několik lidí, kteří sem přišli," řekl na úvod lídr sdružení Jakub Nepustil k příchozím. Ten zhodnotil situaci v zastupitelstvu. "Mezi koalicí a opozicí je velký příkop, takže spolupráce většinou vázne," řekl.

   U kulatého stolu se diskutovaly problémy nově zastavované plochy města, i když oproti uplynulým létům prachatických obyvatel ubylo. "Ze tříd našich dětí ve městě zůstalo přibližně jedno a přitom se město objektově rozrůstá, což je finanční problém. Naším cílem je, aby Prachatice byly prosperujícím městem," uvedl Jakub Nepustil.

   Hovořilo se také o řešení problémů způsobených sociálními sítěmi. "V dnešní době facebooku lidé umí diskutovat o problémech, umí je pojmenovat, ale nechtějí být jejich součástí při řešení," řekla zastupitelka Prachatic Barbora Staňková.

   Také se probíral projekt křižovatky nad Hospicem. Kritizovala se hlavně zbytečná šířka vozovky. Dále se řešila problematika majitelů malých obchůdků s potravinami, kterých ve městě za poslední roky několik ubylo. "Už před stavbou Kauflandu jsem kritizoval neomezenou kapacitu obchodu. Malí obchodníci pak nejsou schopni takto velkým řetězcům konkurovat," upozornil Jakub Nepustil.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena