Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Obrazem z nehody kamionu, který blokoval tah na Německo

VIMPERSKO – 29. ledna 2020 – 18:42 – Dopravní policisté a hasiči zveřejnili podrobnosti a fotografie z nehody, která včera blokovala několik hodin tah z Vimperka na hranice.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytla Policie ČR a HZS Jihočeského kraje 

  

   Zasněžené silnice, na kterých mají kamiony problémy a které patří k zimnímu folkloru našeho regionu, přilákaly v úterý večer pozornost i celostátních medií. Na hlavním tahu z Vimperka na Německo nejvíce problémů nadělala nehoda kamionu u Solné Lhoty. Řidič kamionu značky Mercedes tu dostal smyk, přejel do protisměru a levou přední částí narazil do silničních svodidel a kovového zábradlí mostu.

   Auto na mostě uvízlo a komplikovalo dopravu téměř pět hodin. „Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Hmotná škoda na vozidle a návěsu je odhadována na 300 000 korun a na svodidlech a zábradlí mostu je škoda předběžným odhadem 40 000 korun. Provoz v tomto úseku byl až do 22:30 hodin průjezdný pouze kyvadlově,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. „K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vimperk, kteří museli z nádrží auta přečerpat přibližně 500 litrů nafty. Teprve pak mohla specializovaná firma nákladní vůz vyprostit,“ dodala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena