Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve Vimperku hořel opuštěný objekt bývalé Jitony na Pražské

VIMPERK – Aktualizováno – Šest jednotek hasičů dnes brzo nad ránem zasahovalo ve Vimperku u požáru opuštěné budovy na Pražské třídě. Škoda je 900 000 korun.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto: HZS Jihočeského kraje

  

   18. ledna 2020 – 11:57, aktualizováno 20. ledna 2020 - 15:12

   Hasiči poslali na místo dvě cisterny a automobilový žebřík profesionálních hasičů ze stanic Vimperk a Prachatice. A dále svolali jednotky SDH obcí Zdíkov, Hrabice, Svatá Máří a Vimperk, které se k požáru dostavily s dalšími čtyřmi cisternami. Objekt byl požárem zasažen v plném rozsahu.

   „Požár se dále střešní konstrukcí rozšířil i na další vedle stojící budovu. Krátce před půl šestou ranní vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Další upřesňující zprávy z místa zásahu zněly, že se jedná o opuštěné, vybydlené domy, ve kterých nikdo není,“ uvedla pro novináře mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

   Před šestou hodinou už byl požár pod kontrolou a velitel zásahu si vyžádal další dýchací techniku. „Zakouřené prostory a zásah v mrazivém počasí kladou velký nárok na spotřebu vzduchových láhví. Ty byly na požářiště dovezeny z prachatické stanice. Minutu po sedmé hodině ranní byl lokalizován i požár ve střeše druhého objektu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu hlásil v 8:30 hodin,“ dodala mluvčí.

   Na místě pak začali pracovat vyšetřovatelé hasičů a policisté a znovu se kontrolovalo, zda v objektu někdo nebyl. Příčiny jsou tedy v šetření, ale zatím se jako nejpravděpodobnější verze jeví nedbalost nebo úmysl. Odhad škody byl stanoven na 900 000 korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena