Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatičtí dobrovolníci pomohli zahřívacími pytlíky

PRACHATICE – 14. ledna 2020 – 10:57 – Druhá dobrovolnická sbírka z Prachatic opět pomáhala v pražské nemocnici Milosrdných sester svatého Karla Boromejského.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytlo Město Prachatice

  

   Početná skupina prachatických dobrovolníků, do které patří třeba i zaměstnanci městského úřadu nebo senioři, opět pomáhala. Předloni pletli dobrovolníci pro pacienty nemocnice Milosrdných sester svatého Karla Boromejského ponožky a loni se pustili a před koncem roku předali 145 vlastnoručně ušitých látkových zahřívacích pytlíků. Jde o stejné číslo, jako bylo předáno v roce 2018 v nemocnici párů ponožek.

   Dobrovolníci pytlíky ušili z látkových přebytků. „Výzva padla někdy na počátku roku 2019, kdy se jednalo o sesbírání povlaků. Z těch bylo nastříháno 145 pytlíků, ušity a naplněny obilím a posléze s mašlí uvázány a jako malé dárečky předány potřebným,“ řekla Hana Rabenhauptová z prachatického městského úřadu, která sbírku opět koordinovala. Obilí se kupovalo z peněz vybraných mezi zaměstnanci radnice.

   „Se zahřívacími pytlíky se dá rehabilitovat – cvičit. Po ohřátí na topení anebo v mikrovlnné troubě zahřívají ruce, nohy, nebo je možné si je dát pod hlavu, nohu, ruku, kde nás tělo tlačí, hrát si s nimi a mít radost. To byl cíl našeho snažení,“ dodala Hana Rabenhauptová. „Skvělý nápad. Děkujeme Prachaticím. Společně s přáníčky od dětí předáme všem našim pacientům. Velké díky, opravdu,“ řekla manažerka fundraisingu a marketingu nemocnice Dagmar Kuncová.

   Nápad na letošní sbírku už se připravuje. Určena tentokrát bude pro ty, kterým v životě již mnoho dní nezbývá… 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena