Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Příčiny ničivé exploze v Lenoře policie stále ještě nestanovila

LENORA – 14. ledna 2020 – 9:55 – Policejní vyšetřování ničivé exploze v Lenoře loni v říjnu stále ještě nemá výsledek. I po více než třech měsících policie stále čeká na expertízy.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „Jihočeští kriminalisté stále čekají na výsledky znaleckých expertiz, díky kterým bude možné stanovit příčinu požáru. Na případu i nadále pracují,“ řekla dnes jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Stále jsou tak k dispozici jen spekulace nájemníků zničeného domu a sousedních bytovek.

   K výbuchu došlo ve čtvrtek 3. října nad ránem v bytovce číslo 31. Ta už je po demolici, protože byla výbuchem zničena tak, že ji nešlo opravit. Obrovská exploze hlavně vyvalila přední a zadní stěnu domu. To nájemníky zřejmě zachránilo, protože kdyby měl dům pevnější konstrukci, tlaková vlna by pravděpodobně uvnitř nadělala mnohem více škod. Vnitřek domu pak zničil následný požár a exploze poškodila i byty v sousedních dvou domech.

   Podle přesvědčení obyvatel domů výbuch způsobil muž, který při něm zemřel, a důvodem byly dlouho se táhnoucí sousedské spory. Lidé z domů jsou přesvědčeni, že muž po domě rozmístil plynové láhve, rozlil benzín a tím nakonec polil i sebe, a vše zapálil. Zranění utrpělo devět lidí a necelá dvacítka musela být evakuována.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena