Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zloději ze zahrádek u Husince dopadeni. Jeden už pyká

HUSINEC - 11. ledna 2020 – 8:45 - Obě krádeže u Husince má na svědomí stejný zloděj. Při druhé krádeži mu navíc pomáhal společník. Případ vyřešili prachatičtí kriminalisté.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Prachatičtí kriminalisté úspěšně vyřešili dvě krádeže ze zahrádkářské kolonie poblíž Husince. Trestní stíhání, které proti nim zahájili, se týká čtyřiatřicetiletého muže a pětadvacetiletého muže, kteří pocházejí z Prachaticka. Obě krádeže, o kterých jsme vás tento týden informovali, se staly v rozmezí dvou dní.

   "Mladší z obou pachatelů se minulý pátek vloupal do zahradního domku v zahrádkářské kolonii na Husinecku, odkud následně odcizil rybářské vybavení, včetně povolenky. Hned následující den vnikli, tentokrát už společně, na stejný pozemek oba obvinění," uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Při druhé krádeži pachatelé ukradli motorovou sekačku a další nářadí za více jak 27 000 korun.

   Toto úterý se podařilo oba muže dopadnout. "Starší z obviněných byl po předchozím souhlasu státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely a díky opakované trestné činnosti na něho kriminalisté podali podnět na státní zastupitelství pro jeho vzetí do vazby," informovala Martina Joklová. Po jednání a trestním příkazu samosoudce ze čtvrtka poslal soud obviněného muže rovnou do vězení, kde si odpyká trest. Mladší muž je zatím stíhán na svobodě.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena