Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pacienti míří od pondělí v nemocnici na nový urgentní příjem

PRACHATICKO – 7. ledna 2020 – 16:42 – Pokud zamíříte do Prachatické nemocnice, přijmou vás nově na novém urgentním příjmu. Nemocnice ho otevřela včera.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA a ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Nový urgentní příjem je velkým krokem v organizaci práce lékařů a také ve vstřícnosti k pacientovi. Vznikl u rentgenu. Náklady na vybudování nové přístavby se vyšplhaly na zhruba sedmnáct milionů korun a stavba trvala deset měsíců. Hlavní část nákladů pokryl Jihočeský kraj a více než čtyři miliony šly z rozpočtu prachatické nemocnice.

   Pacienti tu byli dosud zvyklí jen na chirurgickou ambulanci. Nově je tu ale i ambulance interní a to jak pro dospělé, tak pro děti a také lékařská pohotovostní služba dětí i dospělých. Nemocnice tu tak rozšířila své ambulantní služby. „Vykazujeme stále více ambulantních výkonů, ošetřujeme více unikátních ambulantních pacientů a chceme pro ně a lékaře zlepšovat služby,“ vysvětlil vznik urgentního příjmu ředitel nemocnice Michal Čarvaš.

   Všichni pacienti, kteří zamíří do nemocnice ať už sami nebo od svého obvodního lékaře, specialisty nebo je přiveze záchranná služba, tak přijdou nejprve na urgentní příjem. Tady jim bude udělána prvotní diagnóza a rozhodne se o léčení ambulantně nebo s hospitalizací. K tomu zde přes chodbu slouží i moderní radiodiagnostické oddělení s CT a ultrazvukem i laboratoře. Prachatický urgentní příjem tak po tom českobudějovickém patří k nejmodernějším v kraji.

   Navíc tu nově vznikl infusní stacionář pro pacienty, kteří míří do nemocnice na nejrůznější infuse – například při bolestech zad. Stacionář bude fungovat na dvě směny, takže bude možné chodit na infuse i po práci. „Infusní stacionář jsme dosud neměli a poskytovali jsme tyto služby různě na lůžkových stanicích, kde to komplikovalo provoz,“ dodal Michal Čarvaš. Součástí přístavby jsou i dva lékařské pokoje pro ortopedii a dospávací pokoj pro provoz operačních sálů.

   Trvale zodpovědný, odborný přístup managementu prachatické nemocnice ocenila Zuzana Roitová, předsedkyně Holdingu Jihočeských nemocnic. "Všechno co se tady děje, je na základě analýzy, dat, informací a pečlivého uvažování o tom, co je potřeba pro prachatické klienty. Nový urgentní příjem v prachatické nemocnici je nesmírně důležitý koncepční krok i pro budoucnost. Přináší další zlepšování prostředí, jak pro pacienty, tak personál," uvedla Zuzana Roitová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena