Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Silvestrovská noc nepřinesla vážnější problémy ani miminko

PRACHATICKO – 1. ledna 2020 – 8:48 – Policisté a lékaři nehlásí po silvestrovské noci na Prachaticku nějaké vážnější problémy. Řešili většinou jen přestupky opilých lidí.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Jihočeští policisté řešili na Silvestra a v noci na Nový rok kolem stovky událostí. Většinou šlo o nejrůznější fyzická napadení a narušování občanského soužití. Nejvážnější byla tragická nehoda u Zlivi, kde po nárazu do stromu zemřel čtyřiapadesátiletý řidič. Na Prachaticku policisté žádné vážnější problémy nehlásí.

   Lékaři v jihočeských nemocnicích pak měli nejvíce práce v Českých Budějovicích a Táboře. Asi nejvážnější byl případ, při kterém museli v Českých Budějovicích operovat ruku poraněnou pyrotechnikou a pomáhat při tom musel i plastický chirurg.

   Ani na první jihočeské miminko roku 2020 nemělo Prachaticko štěstí. První se narodilo ve Strakonicích. Jde o chlapečka, který dostal jméno Adam. Po porodu vážil 2 680 gramů a na svět přišel 27 minut po půlnoci. „Druhé miminko se narodilo v čase 1:54 v Nemocnici České Budějovice. Chlapeček Alexandr vážil 3540 gramů,“ dodala tisková mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková. Třetím jihočeským miminkem je pak chlapeček Sebastian, který se narodil ve 4:38 v jindřichohradecké nemocnici. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena