Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Výročí republiky slavili v KreBulu novou komunitní zahradou

PRACHATICE - 2. listopadu 2019 - 8:15 - Setkáním U stromu a domu zahájili 28. října v KreBulu v Prachaticích provoz nového koutu komunitní zahrady pro všechny generace.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Sloužit lidem tu kolem vloni vysazené Lípy svobody začaly nové prvky pro setkávání, zdravý životní styl a cvičení těla i ducha. Například lavička s polstrováním, stolek s židlemi, knihovnička, cvičební stroj anebo také nový kolostav. Mnozí účastníci slavnostního setkání bez rozdílu věku si vše hned také vyzkoušeli.

   Potom si v příjemném prostředí klubovny KreBulu, v teple, u čaje, kávy a zákusků, prohlédli fotografie z loňského sázení lípy, vyzkoušeli šamanské bubny a debatovali o svobodě člověka i plánech na příští rok. Ty se týkaly i nově otevřené zahrady, která například dostane hmatový chodníček.

   "Zahradu samotnou jsme vybudovali za jeden týden, nejtěžší ale bylo vyřídit všechny náležitosti spojené se stavebním povolením. Při našem velkém úsilí to trvalo tři měsíce," řekla nám Hanka Rabenhauptová, která spolu se Zdeňkem Krejsou z KreBulu nový nápad vymyslela a spolu s přáteli hned uskutečnila. Jak je tady zvykem... 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena