Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Půl roku děsivého týrání. On skončil v cele, ona na záchrance

PRACHATICKO – 18. prosince 2019 – 12:41 – Prachatičtí kriminalisté začali trestně stíhat recidivistu podezřelého z děsivého půl roku trvajícího týrání družky.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Obvinění ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí čelí sedmadvacetiletý muž z Prachaticka. „Obviněný nejméně v době od července do prosince 2019 psychicky a fyzicky týral svou družku, a to zejména ve společném obydlí. Vulgárně jí nadával, ponižoval a urážel a opakovaně jí fyzicky napadal. Po mnoha útocích, při kterých jí bil pěstmi, kopal do ní nebo jí škrtil, skončila žena v péči lékařů s mnohačetnými poraněními,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Z informací od policie přitom vyplývá, že muž je chronický násilník. Družku týral v době, kdy u soudu čelil obžalobě za podobné jednání. Policisté ho navíc v listopadu chytili, jak řídí osobní auto, i když má zákaz řídit až do února roku 2021 a byl v podmínce.

   Týrání vyvrcholilo v neděli, když družku zmlátil tak, že jí musela na pomoc přijet záchranná služba. Kriminalisté pak muže v pondělí zadrželi a skončil v policejní cele. „Kvůli opakované trestné činnosti podali kriminalisté podnět na státní zastupitelství pro vzetí obviněného do vazby. Ještě včera skončil obviněný na základě příkazu a po předchozím jednání samosoudce rovnou ve výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí. Týraná žena si tak konečně může oddychnout a přestat se bát. Kromě trestů, které si nyní odpykává, muži hrozí až osm let ve vězení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena