Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Kvildě začíná výstava nejkrásnějších fotografií přírody

KVILDA – 10. prosince 2019 – 11:46 – V informačním středisku správy šumavského národního parku na Kvildě začala výstava fotografií ze soutěže Czech Nature Photo.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Czech Nature Photo je sesterský projekt známé a prestižní reportérské soutěže fotografií Czech Press Photo. Soutěž fotografií přírody chce ukázat přírodu celého světa tak, jak ji vidí fotografové z České republiky a Slovenska. Nultý ročník se konal před dvěma lety a získal si rychle velkou oblibu.



   Soutěž založila ředitelka Czech Photo Veronika Souralová jako projekt pro fotografy přírody. Ti se se svými snímky často hlásili do Czech Press Photo, ale reportérská soutěž se soustředí většinou na problémy současnosti a ne na přírodu. A tak vznikla sesterská soutěž, která chce podporovat také odpovědný vztah k přírodě.

   Nejlepší snímky soutěže jsou vystaveny na Kvildě od včerejška a shlédnout je bude možné do konce zimy, respektive do konce března. „Vernisáž proběhne ve středu 11. prosince od patnácti hodin v Informačním středisku Kvilda,“ dodal mluvčí správy šumavského národního parku Jan Dvořák.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena