Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Sbíráš, sbírám, sbíráme – tentokrát vázy

PRACHATICE – 19/8 2020 - 10:20 – V rámci celoročního cyklu sběratelských výstav Senior Pointu Prachatice se v srpnu zapojila Alena Bínová se svou sbírkou osmdesáti čtyř váz.

      

   Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová

  

Na stěnách Senior Pointu Prachatice výstavu doplňují výtvarné práce na téma Vázy dětí ze ZŠ Prachatice, Národní. Alena Bínová, seniorka z Prachatic, sesbírala i se svými kamarádkami 84 váz - tolik kolik jí je let. Vázy zapůjčila pro výstavu Senior Pointu Prachatice, která je každý měsíc jiná. Vždy při vernisáži oživená nějakou aktivitou, tentokrát vazbou květin (lučních), a především setkáním s přáteli.



Jak nám řekla: „Květiny mám ráda, ráda je dávám, ráda je dostávám. Mám zahradu a na ni rostou různé květiny, keře i stromy. Rostou i bez mé pomoci, ty které ji potřebují, ráda ošetřím, zaleju… Mou květinou je však monstera, která mne znovu ukázala v určitém období životní cestu.“



Renata Sýkorová, zástupce ředitele ZŠ Prachatice Národní, se již na konci školního roku podílela na přípravě výstavy výběrem obrázků, které nyní zdobí prostory, kde se setkávají nejen senioři, ale i děti, dospělí. Obrázky Vázy s květinami a Motýle jsou nádherné. Děkujeme za pomoc.



I na výstavě se mohou mezigeneračně setkávat autoři, děti a senioři. Máme z aktivity radost. Jen tak dál. A těšte se na další sbírky…

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena