Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatický Červený kříž pomáhá i v čase koronaviru

PRACHATICE - 22. dubna 2020 - 19:22 – Prachatický Oblastní spolek Českého Červeného kříže se v čase stavu nouze také zapojil do pomoci těm, kteří to potřebovali.

      

   Z redakční pošty: Zuzana Pelikánová, Ředitelka Úřadu OS ČČK Prachatice 

  

   Po vyhlášení nouzového stavu v ČR, k němuž došlo s cílem omezit šíření nemoci COVID-19 způsobené novým typem koronaviru, se Český Červený kříž, jako podpůrná organizace veřejné správy, zapojil do pomocných a preventivních aktivit na území ČR.

  

   Oblastní spolek ČČK Prachatice nabídl dovoz nákupů či vyzvednutí léků seniorům a lidem z ohrožených skupin. Tuto službu jsme pak realizovali po celém okrese i pro klienty Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Zapojili jsme se též do distribuce potravinové pomoci ve spolupráci s Městem Prachatice.

   Naše členky se připojily k dobrovolným švadlenkám, a díky tomu jsme zprostředkovali přes 1000 roušek pro Horskou službu, Vodní záchrannou službu, Dům s pečovatelskou službou Brloh, Město Prachatice a jiné organizace, anebo je členky distribuovaly ve svém sousedství a do Penny marketu pro pracovníky či veřejnost. Zprostředkovali jsme i ochranné štíty pro SDH Svatá Maří a zapůjčili vybavení pro složky IZS působící na státní hranici.

   Díky tomu, že v našich řadách působí kvalifikovaní dobrovolníci, jsme mohli vypomoci v třídicím stanu v Nemocnici Ústí nad Labem, prachatické nemocnici a na lince psychosociální pomoci. S dobrovolníky z koronavirus.report jsme pak spolupracovali na pilotním projektu podpůrného systému pro samosprávu, který pomáhá zajistit informovanost občanů.

   Každá podpora však potěší i nás. Díky Portusu Prachatice a grantu Nadace Karel Komárek Family Foundation jsme naše dobrovolníky vybavili ochrannými osobními prostředky, respirátory, rouškami, štíty, rukavicemi, dezinfekčními gely na ruce i dezinfekcí na pomůcky. Coca Cola pak podpořila náš pitný režim. Děkujeme všem, kteří pomáhají!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena