Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Exkurze Nerudovky v automobilce BMW v Dingolfingu

PRACHATICKO – 4. března 2020 – 14:45 – V pondělí 17. února vyjeli naši žáci z oboru elektromechanik pro zařízení a přístroje na zajímavou exkurzi do automobilového závodu BMW.

      

   Z redakční pošty: Šárka Žáková, odborný referent, SŠ a ZŠ Nerudova Vimperk 

  

   Závod se nachází v německém Dingolfingu. Na tuto exkurzi byli pozváni firmou Rohde & Schwarz. Po deváté hodině mohla prohlídka BMW začít. Zúčastněné mile přivítal průvodce a všichni dostali sluchátka na poslech výkladu. Velký důraz byl kladen především na zákaz fotografování v celém objektu, a to pod hrozbou obvinění ze špionáže.

   Začala 3,5 kilometru dlouhá cesta celým výrobním procesem automobilky. Prošli lisovnu, svařovnu, lakovnu a celou montážní linku. Vše do sluchátek popisoval průvodce a komentoval celý proces vzniku vozidla. Vše je z větší části automatizováno.

   Žáci viděli roboty, kteří skládali, přesunovali, lisovali, svařovali, šroubovali a jinak montovali různé díly. Viděli linky, na kterých zatím ještě stroje nejsou schopny nahradit lidskou ruku a bez dělníků se neobejdou. Všechny haly, včetně lisovny a svařovny, jsou dokonale čisté. Zaměstnanci zde mají slušné zázemí k odpočinku o přestávkách. V celém závodu pracuje 18 000 lidí.

   Velké poděkováni patří firmě Rohde & Schwarz za skvělou exkurzi, především panu M. Černému za překlad. Byl to skvělý a poučný výlet.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena