Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Badatelé poznávali židovské tradice a zvyky

PRACHATICE – 27. února 2020 – 16:20 – Studenti i veřejnost se díky programu Židovského muzea proměnili s KreBulem v badatele. Dozvěděli se o židovských tradicích a zvycích.

      

   Z redakční pošty: Zdeněk Krejsa, KreBul 

  

   Interaktivní semináře připravil KreBul ve spolupráci s Odborem pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze. Celkem pět interaktivních seminářů, jichž se zúčastnilo více jak sto účastníků, proběhlo v prachatickém KreBulu. Tématem byly židovské tradice a zvyky, které představily lektorky Židovského muzea Zuzana Pavlovská a Martina Kutková.

   „Semináře jsou připraveny tak, že účastníci se v menších skupinkách stávají badateli a zpracovávají určité téma – například běh života, svatba, šabat, domácnost, pesach. Z připravených dokumentů a artefaktů připraví odpovědi na otázky z pracovního listu, které se tématu týkají a na jejichž základě představí dané téma ostatním účastníkům,“ přiblížila lektorka Zuzana Pavlovská.

   Během prezentací jsme měli možnost prohlédnout si celou řadu předmětů, které jsou pro některé zvyky a tradice důležité. Došlo i na ukázku součástí doplňků, které jsou důležité pro vstup chlapců do náboženské dospělosti. V závěru jsme pak mohli vidět, jak zhruba probíhá typický svatební obřad.

   Děkujeme žákům a pedagogům ZŠ Národní, studentům a pedagogům gymnázia a střední pedagogické školy a také veřejnosti za účast na workshopech a vzájemné obohacení o nové poznatky a znalosti. Poděkování patří také Jihočeskému kraji a Nadačnímu fondu obětem holocaustu za finanční podporu projektu Vzpomínka pro lidskost, v rámci něhož byly workshopy realizovány.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena