Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Skvělý tříkrálový start Klarinetového souboru

LOMEC – 9. ledna 2020 – 10:16 – Více než hodinovým koncertem potěšil Klarinetový soubor Prachatice s Petrou Sovovu Poutní kostel Panny Marie v Lomci u Netolic.

      

   Z redakční pošty: Jan Hovorka, Klarinetový soubor Prachatice

  

   Na nedělní koncert, který byl provázen svátečním mluveným slovem Marcely Haspeklové, se sešlo na sto dvacet posluchačů z širokého okolí Strakonicka a Prachaticka a zcela zaplnili kostel do posledního místa. Koncert se nesl v duchu klasické hudby velikánů hudebních dějin Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Wolfganga Amadea Mozarta, Roberta Schumanna, Franze Schuberta a mnoho dalších. Ke slovu také přišly vánočně laděné skladby, které vyvrcholil slavnou skladbou Cesara Francka Panis Angelicus v podání Petry Sovové.

   Nadšení posluchači nás odměňovali dlouhými potlesky a největším zážitkem byl pro nás nekončící standing ovation. Na závěr jsme si všichni společně zahráli a zazpívali Tichou noc. Podle milých a upřímných slov po skončení návštěvníků po skončení tohoto koncertu jsme se přesně trefili do tříkrálové atmosféry a věříme, že to není naposledy. - Klarinetový soubor Prachatice tvoří Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušk a Vít Neužil.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena