Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Vánoční tradice na prachatické Vodňance bavily

PRACHATICE – Štědrý den 2019 – 8:58 – Pátek 20. prosince, zbývá pár hodin do začátku očekávaných prázdnin, pár dní do nejhezčího dne v roce, Štědrého dne.

      

   Z redakční pošty: Petra Sandanyová, ředitelka ZŠ Vodňanka 

  

   Na tento poslední den v naší škole se těší nejen žáci, ale i učitelé. Sváteční dopoledne plné koled, dárečků a úsměvu ve tvářích. Dopoledne děti a třídní učitelé strávili ve své třídě u stromečku, zpívali koledy, rozdávali si dárky. Již několik let je tento den slavnostní událostí, prostě Vánoce na Vodňance zakončené slavnostním vánočním obědem jsou nezapomenutelné.



   Paní kuchařky si musí v tento den přivstat, aby vše stihly, paní učitelka Jitka Hřebečková už den dopředu chystá výzdobu, připravuje slavnostní vánoční tabuli, má totiž vše pod taktovkou. Slavnostní oblečení je samozřejmostí obsluhy, vybraných žáků druhého stupně. 



   Každá třída má stanovený čas, kdy se všichni žáci sejdou ke slavnostnímu obědu včetně třídních učitelů. Chvilka pohody, uvolnění a radosti na tváři… Tak to vypadalo v naší školní jídelně celé dopoledne, kdy se tu vystřídali všichni žáci školy.



   Tato dlouholetá akce patří neodmyslitelně k našim tradičním aktivitám. Za sebe i za své kolegy dávám všem, kdo se na této pěkné akci podíleli, velkou jedničku. Krásné Vánoce všem!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena