Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na rychtě prachatických baráčníků se vánočně nadělovalo

PRACHATICE – 22. prosince 2019 – 10:29 – Prachatickou obec baráčníků Vitoraz čekalo ve čtvrtek 19. prosince poslední posezení v letošním roce. A nadělovalo se tu.

      

   Z redakční pošty: Hana Rabenhauptová, Město Prachatice

  

   Za přítomnosti starosty Martina Malého, hostů a několika členů hodnotila rychtářka Věra Davidová projekty, na které přispělo město Prachatice a také sponzoři, kterých přibývá, přestože si (posteskla), že baráčníků ubývá. K dobré pohodě a náladě přispěly i tetičky Jarmila Šímová a Marie Šímová, které zazpívaly sérii vánočních písní.



   Celá rychta byla vánočně vyzdobena, naladěna a rozdávaly se i dárky, například tetička Korbelová (vzdělavatelka) dostala lampičku, aby se ji dobře četlo "vzdělávalo", starosta města daroval kalendář města, který si hned baráčníci vyvěsili, ale také nejbližší spolupracovníci rychtářky byli oceněni sladkou odměnou.



   Rozdávaly se také úkoly - co a jak připravit na přišití sezení, jaké plány budou do roku 2020. Závěrečný přípitek byl nejen pro přítomné baráčníky, ale i ty, kteří již přijít na rychtu nemohou a za kterými se tetičky vydají ještě do konce roku na návštěvu.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena