Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická rodačka zabojovala na Mistrovství Evropy

PRACHATICE - 3. listopadu 2019 - 15:36 - Ve dnech 18. až 20. října se účastnila mistrovství Evropy v Belgii i šestnáctiletá prachatická rodačka Lucie Dostálová se svým psem Blackem.

      

   Z redakční pošty: Světlana Dostálová

  

   Šampionát v Bikejöringu, Scooteru a Canicrossu se konal v nádherném prostřední přírodního parku v Chevetogne v Belgii. I přes nepřízeň počasí, kdy pět dní v kuse neustále pršelo, a trať se proměnila v bahnité lázně, se jí podařilo zabojovat a se svým psím kamarádem Blackem vybojovala stříbrnou medaili v kategorii juniorek. Rychlejší byla jen závodnice z Polska.

   Podmínky závodu byly považovány za extrémní, kdy se trať měnila s každým dalším projetým závodníkem. Bahno v některých úsecích bylo téměř bezedné. Zátěžovou zkouškou prošli nejen sportovci, ale i jejich stroje, kdy se každý den muselo celé kolo pečlivě umýt vodou a následně rozebrat, nejdůležitější součástky pečlivě vyčistit, usušit anebo případně vyměnit poškozené díly.

   Každým dnem se smutná nálada sportovců ze špatného počasí stupňovala, přesto se čeští reprezentanti snažili neházet flintu do žita a bojovali o co nejlepší výsledek s úsměvem v zablácené tváři. Tím si vysloužily od belgických pořadatelů úctu a závěrečnou pochvalu.

   Nakonec česká reprezentace skončila s 10 zlatými, 7 stříbrnými a 6 bronzovými medailemi jako jedna z nejúspěšnějších reprezentací a potvrdila svou kvalitu v individuálních mushingových sportech.

   Děkujeme Městu Prachatice za finanční podporu Lucky v rámci projektu Talentované děti a mládež 2019. Díky této pomoci se mohla aktivně zúčastnit závodů v bikejöringu, horských a silničních kolech po celý rok 2019.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena