Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: V knihovně začala série Celé Česko čte dětem

PRACHATICE – 7. prosince 2019 – 17:41 - Celorepublikový projekt Celé Česko čte dětem si vytyčil za cíl představit dětem čtenářství jako příjemný způsob trávení času.

      

   Z redakční pošty: Lucie Jiraňová, Městská knihovna Prachatice

  

   V Prachaticích se k tomuto sympatickému programu připojujeme již 14. ročníkem. V průběhu roku 2020 se malí čtenáři budou na oddělení pro děti a mládež setkávat průběžně se všemi radními města Prachatice. Sérii zahájil sám starosta Martin Malý, který dětem představil svoji oblíbenou knížku z dětství Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka od Václava Čtvrtka. 



   Z knížky přečetl dětem několik kapitol o malém Slávkovi, který lhal pod dubem a tím si přičaroval různé trampoty, které mu dubový mužíček působil. Pan starosta si s dětmi, které program navštívily, povídal o jejich oblíbených knížkách a také o jejich dalších zájmech a aktivitách.



   Řeč se stočila i na zájmové kroužky, které děti navštěvují. Někteří dětští návštěvníci našli s panem starostou společnou řeč. Zejména atleti a kuchaři, neboť královně sportu se v mládí úspěšně věnoval i Martin Malý. A bábovku uměl upéct již v dětství stejně jako jeden z malých dětských návštěvníků.



   Děti ze ZŠ Vodňanská prožily v knihovně s panem starostou příjemné chvíle. Série čtení bude pokračovat lednovým setkáním s Ladislavem Langem, který malým čtenářům také představí svoji oblíbenou knížku z dětství.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena